ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Γιορτή για την πολύτεκνη οικογένεια – Βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ”

Σέρρες, Μάιος 2019

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Θέμα: “Γιορτή για την πολύτεκνη οικογένεια – Βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ”

Πλήθος πολύτεκνων, και όχι μόνο οικογενειών τίμησε με την παρουσία του την ειδική εκδήλωση για την πολύτεκνη οικογένεια η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην αίθουσα του ξενοδοχείου Φίλιππος Ξενία στις Σέρρες.

Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Πολυτέκνων Σερρών «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός», ξεκίνησε με χαιρετισμούς εκ μέρους του κ. Μπεριντζή Ξενοφώντα προέδρου αυτής. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος προέβη σε μια αναδρομή στην πορεία της ένωσης στα πολυτεκνικά πράγματα τονίζοντας πως υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των πολυτέκνων στις Σέρρες ως αναγνωρισμένος από την ΑΣΠΕ πολυτεκνικός φορέας με ό,τι αυτό συνεπάγεται (απονομή πολυτεκνικής ιδιότητος, νόμιμη θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων – πάσο με το ειδικό επικολλημένο ένσημο κλπ.). Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της διοργανωθείσας εκδηλώσεως σε μια εποχή κατά την οποία η οικογένεια βάλλεται παντοιοτρόπως και προσέθεσε πως η βράβευση των τέκνων πολύτεκνων οικογενειών – μελών της ΕΠΣ γίνεται και φέτος όπως έχει καθιερωθεί ως ελάχιστη ένδειξη οφειλόμενης τιμής στους τιμώμενους και τις οικογένειες τους. Στη συνέχεια εκλήθη στο βήμα ο εκπρόσωπος του Σέβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, ο οποίος μετέφερε στους παρισταμένους την αγάπη του Σεβασμιωτάτου και τη στήριξή του προς τις πολύτεκνες οικογένειες και το έργο της ΕΠΣ. Κλείνοντας ευχήθηκε στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες καλή πρόοδο στο νέο τους ξεκίνημα, με αγάπη στον Χριστό και την Πατρίδα.

Κατόπιν, ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον κ. Κιορίδη Ιωάννη διδάκτορα φιλολογίας και τέως γενικό γραμματέα της ΕΠΣ με θέμα η πολυτεκνία στην Ευρώπη συγκριτικά με την Ελλάδα. Ο κ. Κιορίδης στην εμπεριστατωμένη και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη παρέμβασή του σημείωσε πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζεται η πολύτεκνη οικογένεια στα διάφορα ευρωπαϊκά κράτη σε σύγκριση με την Ελλάδα. Τόνισε την σημασία και τα μέτρα που λαμβάνει κάθε κράτος για την αποτροπή της δημογραφικής του παρακμής σε αντίθεση με την Ελλάδα που όχι μόνο δεν λαμβάνονται αντίστοιχα μέτρα αλλά καταργεί και τα υποτυπώδη που υπάρχουν. Κλείνοντας προέτρεψε τα νέα παιδιά που τώρα άνοιξαν τα φτερά τους στα πανεπιστήμια να φροντίσουν και να κάνουν το παν για να ανατάξουν το δημογραφικό κλίμα κατάρρευσης που τώρα διαπερνά το έθνος και την κοινωνία μας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν 130 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, τέκνα μελών της ΕΠΣ που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ – ΤΕΙ τα έτη 2017 και 2018. Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν:

α) Ειδικό χρηστικό καλαίσθητο και πολυλειτουργικό σακίδιο πλάτης δώρο, προσφορά της Σερραϊκής και διεθνούς φήμης εταιρίας METRON Αυτοματισμοί. Ευχαριστούμε θερμότατα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Σάνδρο Ιωάννη από τη θέση αυτή, για την ευγενική του χορηγία, χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
β) Ξύλινη εικόνα του προστάτου της ΕΠΣ Αγίου Λουκά του Ιατρού, προσφορά της ενώσεως.
γ) Ειδικός έπαινος.

Χαιρέτησαν την εκδήλωση και απένειμαν δώρα:

α) Ως εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων Δράμας και μέλος του γενικού συμβουλίου της κ. Σμολοκτός Νικόλαος ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνει η ΑΣΠΕ και ο πρόεδρος αυτής Θεοτοκάτος Βασίλειος για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας και την ανάγκη θέσπισης μέτρων για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κατάρρευσης της πατρίδος μας.
β) Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Γιαννιτσών κ. Μπεκρής Κωνσταντίνος.
γ) Ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Σερρών και μέλος της ΕΠΣ κ. Κατιρτζόγλου Βασίλειος.
δ) Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεολόγων Ν. Σερρών κ. Παπαεμμανουήλ Ιωάννης.
ε) Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών μέλος της ΕΠΣ και χορηγός στην εκδήλωση κ. Χρυσάφης Αλέξανδρος ο οποίος αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας που προτίθεται να θεσπίσει ως Δήμαρχος Σερρών.
στ) Η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών κ. Κατσαρίδου Ελένη.

Όλοι τους ευχήθηκαν τα καλύτερα στους φοιτητές και τις οικογένειες τους, σημειώνοντας πως για τα παιδιά που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, δεν τελείωσε τίποτε. Ο αγώνας συνεχίζεται και εύχονται στην επόμενη βράβευση να είναι και αυτοί ανάμεσά μας. Σημείωσαν, ότι ήρθε η ώρα να αρθούν οι αδικίες των προηγούμενων ετών, να αποσυρθούν οι νόμοι κατά των πολυτέκνων και της οικογένειας γενικότερα, και να δείξει η πολιτεία πραγματικό ενδιαφέρον για την οικογένεια και δη την πολύτεκνη. Από την πλευρά της η ΕΠΣ θα συνεχίσει να είναι ενωτική, αταλάντευτη, ανιδιοτελής, ανοικτή στην τοπική κοινωνία, με μόνο γνώμονα το καλό των πολυτέκνων και της οικογενείας γενικότερα.

Την όλη εκδήλωση στήριξαν οικονομικά και υλικά εκδηλώνοντας έμπρακτα την αγάπη τους στην πολύτεκνη οικογένεια οι:

1) Αρτοβιομηχανία Γατίδης
2) Το Snack Bar Καλύτερος
3) Τα Super Market Σκλαβενίτης
4) Το μέλος μας κ. Χρυσάφης Αλέξανδρος

Τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ. Η ΕΠΣ ευχαριστεί επίσης το Ξενοδοχείο Φίλιππος Ξενία για την ζεστή του φιλοξενία.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Μπεριντζής Ξενοφών                                                  Πεχλιβάνης Πέτρος