ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αριθ. 10/2017 (Γιορτή για την Πολύτεκνη Οικογένεια-βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ)

Σέρρες, 27 Απριλίου 2017

Αριθ. Πρωτ. ΕΞ/11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Γιορτή για την Πολύτεκνη Οικογένεια-βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ»

Πλήθος πολύτεκνων, και όχι μόνο, οικογενειών τίμησε με την παρουσία του την ειδική εκδήλωση για την Πολύτεκνη Οικογένεια η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Φίλιππος-Ξενία στις Σέρρες, την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 20 Απριλίου 2017.

Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Πολυτέκνων Σερρών «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός», ξεκίνησε με χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου αυτής, κ. Ξενοφώντος Μπεριντζή. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπεριντζής προέβη σε μία αναδρομή στην πορεία της Ενώσεως στα Πολυτεκνικά πράγματα τονίζοντας πως είναι ο μοναδικός στις Σέρρες αναγνωρισμένος από την Α.Σ.Π.Ε. Πολυτεκνικός φορέας με ό,τι αυτό συνεπάγεται (απονομή Πολυτεκνικής ιδιότητος, νόμιμη θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων-πάσο με το ειδικό επικολλημένο ένσημο κ.λ.π.). Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της διοργανωθείσας εκδηλώσεως σε μία εποχή κατά την οποία η Οικογένεια βάλλεται παντοιοτρόπως και προσέθεσε πως η βράβευση των τέκνων πολύτεκνων οικογενειών-μελών της Ε.Π.Σ. γίνεται και φέτος στις Σέρρες από την Ένωση Πολυτέκνων Σερρών ως ελάχιστη ένδειξη οφειλόμενης τιμής στους τιμώμενους και τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η βράβευση 60 νέων φοιτητών και φοιτητριών, τέκνων μελών της Ε.Π.Σ. που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ το 2016.

Τα δώρα και τον έπαινο απένειμαν ο Αιδ. π. Φίλιππος Καρκάνης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κκ. Θεολόγου, ο κ. Δημήτριος Μερετούδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Παιδείας, και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών, ο κ. Νικόλαος Δημούδης, αναπληρωτής του Διευθυντή Δ.Δ.Ε. Σερρών κ. Τενεκετζή και Δ/ντής του 3ου ΓΕΛ Σερρών, ο κ. Βασίλειος Παπαχρήστου, Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Δ.Δ.Ε. Σερρών, η κα. Ελευθερία Πάνου, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σερρών, η κα. Λεμονιά Κεσούλη, Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Σερρών και Πολύτεκνη μητέρα, ο κ. Ιωάννης Παπαεμμανουήλ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων Ν. Σερρών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.

Όλοι τους ευχήθηκαν τα καλύτερα στους φοιτητές και τις οικογένειές τους, σημειώνοντας πως για τα παιδιά που προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν, δεν τελείωσε τίποτε. Ο αγώνας συνεχίζεται και εύχονται στην επόμενη βράβευση να είναι κι αυτά ανάμεσά μας.

Μετά την βράβευση το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Πολυτέκνων Σερρών, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους παρισταμένους θεσμικούς φορείς για τη στήριξή τους στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Όπως σημείωσαν, ήρθε η ώρα να αρθούν οι αδικίες των προηγούμενων ετών, να αποσυρθούν οι νόμοι κατά των Πολυτέκνων και της οικογένειας γενικότερα, και να δείξει η Πολιτεία πραγματικό ενδιαφέρον για την οικογένεια και δη την Πολύτεκνη.

Από την πλευρά της, η Ε.Π.Σ. θα συνεχίσει να είναι ενωτική, αταλάντευτη, ανιδιοτελής, ανοικτή στην τοπική κοινωνία, με μόνο γνώμονα το καλό των Πολυτέκνων και της Οικογενείας γενικότερα.

Η Ε.Π.Σ. ευχαριστεί το Ξενοδοχείο Φίλιππος-Ξενία για τη ζεστή φιλοξενία και χορηγία του, το βιβλιοπωλείο «Άθως-Σαμαράς» για την ευγενική χορηγία του, αλλά και το φωτογραφικό εργαστήρι της κας. Χριστίνας Παπαφράγκου για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Υ.Γ. Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό σε μορφή jpg. Για περισσότερες φωτογραφίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Στούντιο Φωτογραφίας της κας. Χριστίνας Παπαφράγκου, Δημοσθένους Φλωριά 1, τηλ. 2321063918, Σέρρες.

Χριστός Ανέστη! Όλοι ενωμένοι!

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας
Ξ. Μπεριντζής                             Ι. Κιορίδης

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ :

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  3. ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ